HISTORIEN

Historien vår startet 16. mai 1975. Flere av bileierne som den gang kjørte for Raufoss Ammunisjonsfabrikker, kom sammen for å se på mulighetene for et samarbeid. Dermed ble Toten Transport stiftet. Selskapet vokste raskt, og allerede i 1978 besluttet man å flytte selskapet til Prøven Industrifelt på Raufoss.

Allerede i 1987 så man behovet for å være representert på den andre siden av Mjøsa, og etablerte en avdeling i Brumunddal.

I år 2000 kjøpte Toten Transport seg inn i Fridtjof Kristiansen AS med beliggenhet på Alnabru i Oslo, som videre ble et heleid datterselskap av Toten Transport AS i 2005. Fridtjof Kristiansen AS byttet navn til Toten Transport Oslo AS den 1. januar 2010.

 

I mai 2001 etablerte Toten Transport et nytt selskap Multisped AS inne i Raufoss Industripark sammen med LRN Transport AS og Schenker AS.

I 2001 etablerte Toten Transport også et datterselskap i Sverige, Toten Transport AB, i dag lokalisert i Västerås.

I 2003 kjøpte Toten Transport 2/3 av Gods & Bil AS som holdt til i Stokke i Vestfold. Den 1. mars 2010 byttet Gods & Bil AS navn til Toten Transport AS avd. Stokke. 

I mai 2012 så vårt finske datterselskap Toten Transport OY dagens lys, selskapet er lokalisert i Kållby (Kolppi).

For å stå bedre rustet mot konkurransen fra Øst-Europa, kjøpte Toten Transport 90 % av selskapet Nordcarrier AS den 1. januar 2013. Nordcarrier hadde igjen tre selvstendige datterselskap, henholdsvis i Litauen, Estland og Latvia. Nordcarrier AS ble i april 2017 innfusjonert i Toten Transport Oslo AS og de tre baltiske datterselskapene ligger i dag under vår Oslo-avdeling.

Som en del av vår strategiske plan, etablerte Toten Transport seg i Trondheim med Trondheimsterminalen AS i august 2013 i samarbeid med flere store transportører fra Trøndelag og Møre. Toten Transport er største aksjonær.

Den 1. januar 2017 etablerte Toten Transport seg i Danmark. Toten Transport Danmark AS er et datterselskap av Toten Transport Oslo AS. Selskapet er lokalisert i Horsens.

Toten Transport overtok som eier av GDL AB sine utenriksavdelinger i Göteborg og Helsingborg pr. 1. januar 2021, inklusive datterselskapet Jalog AB. Etter oppkjøpet består Toten Transport AB nå av avdelinger i hhv. Västerås, Göteborg og Helsingborg.

Toten Transport har kjøpt seg inn i Jakobsen Transport AS med aksjemajoritet pr. 1. januar 2023. Selskapet holder til i Kopervik i Haugesund.

PRISFORESPØRSEL