Aktuelt

Toten Transport AS kjøper GDL AB's utenriksavdeling... les mer her.

PRESSEMELDING - RAUFOSS 30. november 2020

Toten Transport AS kjøper GDL AB ’s utenriksavdeling

Toten Transport og GDL har blitt enige om en overføring, der GDL's utenlandske transportoperasjoner nå blir en del av Toten-konsernet. Virksomheten har kontorer i Göteborg og Helsingborg med totalt 14 ansatte, og omsetter per i dag for om lag 120 MSEK. De fleste strømmene er mot Norge og Nord-Europa.

«GDL Utrikes er en veldrevet avdeling med et dedikert team. Vår virksomhet utfyller hverandre godt basert på geografi og godsflyt, og vi i Toten Transport er glade for å få en betydelig styrking av vår svenske virksomhet», sier Finn Martinsen, administrerende direktør i Toten Transport AS / konserndirektør Toten Transport Gruppen.

Jesper Friis, som er ansvarlig for GDL Utrikes, ser store fordeler ved å bli en del av Toten-konsernet. Jesper tiltrer som selskapets VD i Toten Transport AB fra 4. januar 2021.

Toten Transport vil formelt overta som eier i januar 2021, og da vil Toten Transports svenske virksomhet bestå av kontorer i Helsingborg, Göteborg og Skultuna. GDL og Toten Transport ser overføringen som et første skritt i å øke samarbeidet mellom partene.

GDL er en gruppe som tilbyr tilpassede løsninger innen transport-, maskin- og logistikktjenester. Selskapet er etablert på over 20 lokasjoner i Sverige og omsetter for om lag SEK 3,4 milliarder.

Toten Transport ble grunnlagt i 1975 og er en stor aktør i nasjonal- og internasjonal transport. Konsernet har i dag egne kontorer i 7 land og over 250 kjøretøy, og konsernet vil i 2021 omsette for opp mot 1 milliard kroner.

Kontaktperson:

Konsernsjef Finn Martinsen,

finn@toten-transport.no; +47 916 27 882


Toten Transport sin transportplan for julen 2020 er klar.

Toten Transport transportplan julen 2020


England innfører strenge restriksjoner fom. 05.11.2020

Fra og med i dag den 05.11.2020 er det igjen innført strenge restriksjoner i England, noe som etter all sannsynlighet vil medføre forsinkelser i trafikkene i de kommende ukene.

Nedstengingen er i førsteomgang satt til å vare i 4 uker.

Ta gjerne kontakt med din kontaktperson her hos oss hvis du har spørsmål rundt dette.

Toten Transport drifter som normalt

Myndighetene har innført ytterligere tiltak for å beskytte oss mot smitte. Transportbransjen anses som en samfunnsmessig kritisk yrkesgruppe i den svært spesielle situasjonen verden nå står i. Vi skal fortsette den viktige samfunnsjobben med å sikre god vareflyt både internasjonalt og nasjonalt.

Send oss gjerne en booking, for vi har fortsatt bilene våre klare for å hjelpe hver enkelt av dere.

Vi har biler i:

  • Norge
  • Sverige
  • Finnland
  • Baltikum
  • Tyskland
  • Be-ne-lux
  • Polen
  • Italia
  • Spania

Alle i Toten Transport er opptatt av å delta i dugnaden for å stoppe spredningen av coronaviruset. Vi følger dette tett og vil holde våre kunder informert om utviklingen og eventuelle endringer fremover.

Ta gjerne kontakt med oss per telefon eller på mail hvis du lurer på noe.

Vi ønsker dere en riktig god dag videre.

Med vennlig hilsen

Toten Transport AS

Pressemelding - Raufoss 9. mars 2020

Et av Norges største privateide transport- og logistikkselskap endrer eierstruktur. Selskapet har en historie på 45 år med samme eierstruktur og går nå nye veier for å møte fremtidens marked.

Partene har signert en intensjonsavtale der målet er at Toten Transport AS selges 100% til et nystiftet selskap. En sammenslutning av Litra AS, Gausdal Landhandleri AS, Surnadal Transport AS og LRN Transport AS vil samlet eie 70% av dette nye selskapet fordelt på like store aksjeposter, mens de tidligere eierne av Toten Transport AS vil eie 30% av selskapet. Med denne eiersammenslutningen blir Toten Transport AS med i en eiergruppering med betydelig størrelse og med en omsetning på opp mot 2,4 mrd. Det var 100% oppslutning og enighet til salget i aksjonærmøtet som fant sted på Gjøvik lørdag 7. mars. Transaksjonen er planlagt gjennomført innen utgangen av mai.

Toten Transport vil dermed fortsatt være en sterk norsk aktør med hovedsete i Norge og på Raufoss, men er nå mer enn noen gang rustet til å ta opp kampen med de store internasjonale selskapene på et stadig mer krevende marked. Toten Transport sikrer med denne strukturendringen arbeidsplassene i konsernet samtidig som det også vil styrke bileiernes drift. Det er lagt til rette for at dagens bileiere og aksjonærer fortsatt skal ha tilhørighet med deleierskap og nærhet til både kunder og selskapets drift.

Finn Martinsen, konsernsjefen i Toten Transport uttrykker at dette er en viktig endring for å møte morgendagens konkurranse. Kostnadsreduksjoner og størrelse er viktige faktorer for å vokse videre på en sunn måte i et svært konkurranseutsatt marked fremover. Selskapet vil få et enda bredere og større tjenestetilbud til kundene slik at man kan kapre større nasjonale og internasjonale kontrakter også i fremtiden. Selskapet skal fortsatt ha samme navn- Toten Transport AS, med hovedkontor på Raufoss.

Vegard Narmo, konsernsjef i Litra konsernet er svært fornøyde med dette oppkjøpet, og ser mange synergier på tvers av selskapene i årene som kommer. Selskapene er alle enige om at dette var viktig for å sikre en sterk norsk utvikling i bransjen.

Kontaktpersoner:

Finn Martinsen, finn@toten-transport.no; +47 916 27 882

Vegard Narmo, vegard.narmo@litra.no; +47 957 88 005

Første bil for Maren Lundby er klar for trafikk

Den første bilen profilert opp med Maren Lundby ruller nå ut på veien. Vi i Toten Transport gleder oss til å følge Maren i sesongen som kommer.

IMGP3180-2.jpg?mtime=20191025145636#asset:3125