1. Hjem
  2. Om oss
  3. Aktuelt
  4. Pressemelding - Oppkjøp av GDL's utenriksavdeling

Pressemelding - Oppkjøp av GDL's utenriksavdeling

Toten Transport AS kjøper GDL AB´s utenriksavdeling.

Toten Transport og GDL har blitt enige om en overføring, der GDL's utenlandske transportoperasjoner nå blir en del av Toten-konsernet. Virksomheten har kontorer i Göteborg og Helsingborg med totalt 14 ansatte, og omsetter per i dag for om lag 120 MSEK. De fleste strømmene er mot Norge og Nord-Europa.

«GDL Utrikes er en veldrevet avdeling med et dedikert team. Vår virksomhet utfyller hverandre godt basert på geografi og godsflyt, og vi i Toten Transport er glade for å få en betydelig styrking av vår svenske virksomhet», sier Finn Martinsen, administrerende direktør i Toten Transport AS / konserndirektør Toten Transport Gruppen.

Jesper Friis, som er ansvarlig for GDL Utrikes, ser store fordeler ved å bli en del av Toten-konsernet. Jesper tiltrer som selskapets VD i Toten Transport AB fra 4. januar 2021.

Toten Transport vil formelt overta som eier i januar 2021, og da vil Toten Transports svenske virksomhet bestå av kontorer i Helsingborg, Göteborg og Skultuna. GDL og Toten Transport ser overføringen som et første skritt i å øke samarbeidet mellom partene.

GDL er en gruppe som tilbyr tilpassede løsninger innen transport-, maskin- og logistikktjenester. Selskapet er etablert på over 20 lokasjoner i Sverige og omsetter for om lag SEK 3,4 milliarder.

Toten Transport ble grunnlagt i 1975 og er en stor aktør i nasjonal- og internasjonal transport. Konsernet har i dag egne kontorer i 7 land og over 250 kjøretøy, og konsernet vil i 2021 omsette for opp mot 1 milliard kroner.

Kontaktperson:
Konsernsjef Finn Martinsen,
finn@toten-transport.no
+47 916 27 882